top of page

Θα γυρίσω αγάπη μου, πάντα θα γυρίζω...

 

Το μέρος που σε γνώρισα είναι για εμένα η δική μου φυγή από την πραγματικότητα.

Εκείνη η μικρή απομονωμένη παραλία που έκρυβε τα πρώτα καρδιοχτύπια μας, τα φιλιά και τους αιώνιους όρκους αγάπης.

Εκεί με οδήγησαν τα βήματα μου και σήμερα, μήπως σε φέρω λίγο κοντά μου για να ξεφύγω από την τραχιά θλίψη που σκίζει την καρδιά μου.

Έφυγες νωρίς, πριν να προλάβει να βαρεθεί ο ένας τον άλλον. Πριν ακόμη να μάθουμε πως είναι να μην θες τον άλλο δίπλα σου και να αποζητάς την μοναξιά σου.

Δύσκολο και μυστήριο πως μαθαίνει κάποιος με ένα φευγιό, έναν χαμό, μία απώλεια που σου στιγματίζει όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Βλέπεις, ο ουρανός είχε άλλη πορεία χαράξει για εμάς και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Αποζητούσε το φως της ψυχής σου για να φωτίζει από ψηλά.

Κάθομαι νωχελικά κοιτώντας την θάλασσα, και τα κύματα ταξιδεύουν τις σκέψεις μου. Αυτές που χάνονται πίσω σε αναμνήσεις, στιγμές νοσταλγίας και ανεκπλήρωτες προσδοκίες.

Τα βότσαλα αστράφτουν και κάπου εκεί θυμάμαι εκείνο το βότσαλο σε σχήμα καρδιάς που μου χάρισες στο πρώτο ραντεβού μας. Το έχω πάντα φυλαγμένο με όλα μου τα πολύτιμα... όλα εκτός από το πιο σημαντικό... εσένα!

Δάκρυα πλημμυρίζουν τα μάτια μου και τρέχουν καίγοντας τα μάγουλα μου, εύχομαι εκεί στο φως που είσαι τυλιγμένος να μου ρίχνεις πάντα κρυφές ματιές. Έτσι για να αισθάνομαι ότι με ένα τρόπο βρίσκεσαι εδώ και με τυλίγεις με την παρουσία σου.

Δύσκολος ο αποχωρισμός και δυσκολότερη η απουσία σου... Άρχισε να κάνει κρύο και η ζακέτα, που κράταγες εσύ όταν βγαίναμε, ξεχάστηκε στο σπίτι. Με αργές κινήσεις και χωρίς ιδιαίτερο ζήλο αρχίζω να περπατώ για να απομακρυνθώ. Πριν χάσω την οπτική επαφή γυρίζω αργά το κεφάλι για να χαθώ στο μπέρδεμα του μυαλού μου.

"Θα ξανάρθω αγάπη μου, να με περιμένεις..."

Χτυπάει το τηλέφωνο:

- Που είσαι; Ανησύχησα...

- Είχα βγει να περπατήσω λίγο. Μούδιασα πάνω σε ένα κρεβάτι όλη μέρα.

- Πάλι στην παραλία σας πήγες;

- Αφού ξέρεις... Τι ρωτάς...

- Είμαι αδερφή σου και ανησυχώ...

- Έρχομαι. Στον δρόμο είμαι. Καλά είμαι...

Ποιον κοροϊδεύω άραγε; Εμένα ή τους άλλους...

"Θα γυρίσω αγάπη μου, πάντα θα γυρίζω..."

 

Comments


bottom of page